Reunió dels instituts amb empresaris d’Algemesí

Des de fa unes setmanes representants de l’IES Sant Vicent Ferrer hem mantingut diverses reunions amb l’Agrupació Empresarial d’Algemesí – EMPAL per reprendre els contactes de cara a les pràctiques dels nostres alumnes i altres possibles col·laboracions. En la darrera reunió, que va tindre lloc el dimarts 17 de juliol al Centre Polivalent Verge de la Salut, hi hagué també representació de l’IES Bernat Guinovart encapçalada pel seu director, Juan Francisco Del Amor, amb la idea de consensuar unes línies d’actuació comunes. Per part del nostre institut van assistir a la reunió la Directora Maria José Viñoles, el Vicedirector Fidel Oltra, la Coordinadora de FCTs Sonsoles Jiménez i el Cap del Departament d’Informàtica Raül Lerma. Per part de l’EMPAL la delegació va estar encapçalada pel seu President, Juan Carlos Ferragud. També hi hagué representació de l’Agència de Desenvolupament Local i de l’Oficina Tecnico-Econòmica d’Algemesí.

Durant aquesta ultima trobada es van aprovar les diferents línies estratègiques a realitzar durant el curs 2018/2019 i que prèviament havien sigut consensuades en les reunions individuals. Així, per a aquest pròxim curs, es va a engegar un estudi de la demanda d’ocupació de les empreses de l’entorn a través de l’Oficina Tecnico-Econòmica d’Algemesí amb l’objectiu d’adaptar l’oferta curricular dels centres a la demanda real de les empreses. D’altra banda, es va a engegar un projecte denominat “Fòrum de Coneixement” mitjançant el qual se vol facilitar que estudiants i docents coneguen la realitat empresarial del municipi i d’altra banda fomentar el emprenedurisme, acostant als empresaris als centres de Formació Professional.

L’aposta per la FP Dual i la incorporació dels estudiants a l’entorn laboral va a ser un altre dels eixos estratègics. Empresaris i centres de formació anem a treballar conjuntament per a promoure i donar a conèixer els avantatges que ofereix la FP Dual als estudiants i als gerents de les empreses, i poder facilitar que les persones que estudien a Algemesí puguen treballar, al mateix temps que es formen, al nostre poble.

Una altra de les línies d’actuació sobre les quals es va a actuar és la referent a la Formació Professional Contínua, on des d’EMPAL s’han compromès a estudiar les necessitats dels treballadors de les empreses associades i els instituts per la seua banda estudiarem la possibilitat d’oferir determinats mòduls formatius per a perfeccionar les competències dels treballadors.

Per últim es va estar debatent sobre diverses actuacions que pogueren anar encaminades a potenciar la possada en marxa de projectes empresarials per part d’emprenedors locals.

Et pot agradar...