Xàtiva participa en el programa educatiu europeu ‘Comenius-Regio’ desenvolupat entre València i Oporto

El progra europeu Comenius-Regio inclos dins elPrograma d’Aprenentatge Permanent que s’impulsa des de la Unió Europea i que es desenvolupa a les regions d’Oporto (Portugal) i alPaís Valencià, compta amb la participació xativina de l’Ajuntament i de l’IES Lluís Simarro.

Amb el títol ‘Millorar la inclusió-Minorar l’abandonament escolar. Solucions‘ el projecte pretén crear una comunitat d’aprenentatge entre dues realitats europees, la de València i la d’Oporto, al voltant de la formació del professorat, centrant-se en la lluita contra el fracàs escolar. Este problema, encara que amb xifres diferents s’origina en les dues regions, serà tractat amb un estudi de profunditat per tractar “la dificultat per a adoptar mesures i realitzar plans formatius per a l’alumnat amb risc d’exclusió social“.

Així s’estudien factors relacionats amb l’abandonament escolar com la mancança general de motivació per part dels estudiants, les limitacions de l’associació entre el sistema educatiu i els interessos de l’alumnat, les famílies, el professorat que imparteix docència a este alumnat, etc.

S’explica que a través d’esta iniciativa s’estudiaran els programes que estan en marxa en este moment a les dues regions, les possibilitats de millora i els compararem amb els programes educatius del nostre país soci, implementant per algun temps les mesures que hagen estat eficients. Per una altra banda també s’avança que s’experimentarà amb noves eines metodològiques. Amb les conclusions, s’elaboraran materials adients i organitzarem un curs de formació per al professorat d’este tipus d’alumnat.

En concret, la funció de l’Ajuntament de Xàtiva és coordinar el desenvolupament del projecte, en allò relacionat amb les entitats espanyoles col·laboradores, mantenint un canal de comunicació obert amb les entitats portugueses involucrades en el projecte.

Al llarg del temps que dure aquest projecte, s’utilitzaran els mitjans disponibles en el consistori per la seua promoció, tant en el seu desenvolupament com en les conclusions, orientant la seua difusió pels diferents canals existents: població general, comunitat educativa, AMPA, etc.

Com part d’estet programa, la delegació valenciana va viatjar a la ciutat de Paredes, on va tindre lloc l’encontre de les delegacions en dues sessions de treball. En elles es van establir les bases del programa, i la delegació portuguesa va exposar el seu treball realitzat fins ara per previndre l’abandonament escolar prematur i la millora de la integració escolar. El viatge es va celebrar entre els passats dies 26 i 29 de gener.

La delegació valenciana estava formada per dos inspectors d’educació, una representant del CEFIREd’Alzira, el director de l’IES d’Algemesí, un professor de l’IES Lluís Simarro de Xàtiva i un tècnic de l’Ajuntament de Xàtiva.

Com a continuació del programa, la delegació potuguesa visitarà diverses ciutats del nostre entorn el proper mes de maig. Durant la visita se celebraran diferents sessions de treball, entre les quals destaquem un curs de formació per al professorat, organitzat pel CEFIRE d’Alzira, i una visita a Xàtivaon passaran per diversos centres educatius

Jueves, abril 12th, 2012 Noticias
febrero 2020
L M X J V S D
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829