La localitat participa en un programa ‘Comenius-Regio’ entre València i Oporto

El projecte pretén crear una comunitat d’aprenentatge entre dues realitats europees.

L’Ajuntament de Xàtiva està collaborant en un Programa Comenius Regio, finançat per la Comunitat Europea, i inclòs dintre del Programa d’Aprenentatge Permanent que la Comunitat Europea impulsa, com a mitjà per intercanviar experiències educatives entre diferents regions europees. En aquest cas, les dues regions europees que collaboren en aquest Programa són la de València (per Espanya) i Oporto (per Portugal).

El projecte pretén crear una comunitat d’aprenentatge entre dues realitats europees, la de València i la d’Oporto, al voltant de la formació del professorat, centrant-se en la lluita contra el fracàs escolar. Aquest problema, encara que amb xifres diferents s’origina en les dues regions. La dificultat per a adoptar mesures i realitzar plans formatius per a l’alumnat amb risc d’exclusió social requereixen un estudi amb profunditat.

S’estudien factors relacionats amb l’abandonament escolar com: la mancança general de motivació per part dels estudiants, les limitacions de l’associació entre el sistema educatiu i els interessos de l’alumnat, les famílies, el professorat que imparteix docència a aquest alumnat, etc.

Estudiarem els programes que estan en marxa en aquest moment a les dues regions, estudiarem possibilitats de millora i els compararem amb els programes educatius del nostre país soci, implementant por algun temps les mesures que hagen estat eficients.

Experimentarem amb noves ferramentes metodològiques. Amb les conclusions, s’elaboraran materials adients i organitzarem un curs de formació per al professorat d’aquest tipus d’alumnat.

Jueves, abril 12th, 2012 Noticias
febrero 2020
L M X J V S D
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829